Guider

Hva er sttray64.exe

Noen brukere nådde oss med spørsmål om gyldigheten avsttray64.exeetter å ha oppdaget at prosessen er en konstant tilstedeværelse i Oppgavebehandling. Andre har begynt å mistenke denne prosessen med ondsinnet aktivitet etter å ha mottatt feil som på en eller annen måte kan spores tilbake tilsttray64.exeprosess.

Selv om det er stor sjanse for atsttray64.exeprosessen er en legitim programvarekomponent, oppfordres brukerne til å eliminere muligheten for en malware i forkledning.

Hva er sttray64.exe?

Sttray64.exe er en underprosess avstsystray.exe, som er en del av iDTAudio - en equalizer-programvare. Desttray64.exeer den primære kjørbare (av over 80 installerte moduler) for HD Audio-kodeken som brukes på 64-biters programmer under Windows.

Husk at prosessen installeres automatisk med hver lydbrikke utviklet av IDT Audio. For tiden er det mange forskjellige tilpasninger som brukes av forskjellige dataprodusenter. Imidlertid forblir navnet på de kritiske prosessene alltid det samme. Hovedformålet med denne prosessen er å starte, administrere og lukke skuffikonet.

Potensiell sikkerhetsrisiko?

Fordi det er noe skadelig programvare som er kjent for å kamuflere somsttray64.exeprosessen, anbefaler vi at du foretar de nødvendige bekreftelsene. For å gjøre dette, åpne Oppgavebehandling (Ctrl + Skift + Esc) og finnsttray64.exeprosess i Prosesser fanen. Høyreklikk deretter påsttray64.exeprosess og velg Åpne fil plassering.

Hvis den avslørte plasseringen er annerledes enn C: \ Program Files \ IDT \ WDM og du ikke installerte IDT Audio-driverne på et tilpasset sted, har du mest sannsynlig å gjøre med en virusinfeksjon. Hvis det er tilfelle, anbefaler vi sterkt at du skanner systemet ditt med en kraftig fjerning av skadelig programvare. Hvis du ikke har en klar, kan du følge vår grundige guide (her) om å bruke Malwarebytes til å rense systemet ditt for skadelig programvare.

Skal jeg fjernesttray64.exe?

Bare slettesttray64.exekjørbar er ikke en ideell løsning siden den sannsynligvis vil ødelegge HD Audio-kodeksuiten. Imidlertid sidensttray64.exeer ikke en viktig del av Windows. Hvis du fjerner den sammen med programvaren den tilhører, vil det ikke påvirke PCens velfungering på noen måte.

For å avinstalleresttray64.exeog overordnet programvare, åpne et Run-vindu (Windows-tast + R) og skriv “appwiz.cpl”Og traff Tast inn å åpne Programmer og funksjoner. I Programmer og funksjoner, finn og høyreklikk på IDT Audio (eller Tempo Semiconductor) og velg Avinstaller, følg deretter instruksjonene på skjermen for å fjerne den fra systemet.

Merk: Hvis du støter på en feil assosiert medsttray64.exeog den vedvarer selv etter at du avinstallerer / installerer programvaren på nytt, naviger til C: \ Windows \ System32 og gi nytt navnIDTNC64.cpl til IDTNC64.old. Start datamaskinen på nytt og se om problemet er løst. Windows bør automatisk opprette en nyIDTNC64.cplsom ikke gir den samme feilen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found