Guider

Fix: DISM ‘gjenopprette helse’-feil 0x800f081f

Alle versjoner av Windows-operativsystemet leveres med en overflod av forskjellige verktøy og verktøy som er til tjeneste for Windows-brukere hvis Windows noen gang trenger reparasjoner av noe slag. Et slikt verktøy er Deployment Imaging and Servicing Management (DISM) -verktøyet. DISM-verktøyet kan brukes gjennom hvilken som helst ledetekst (med de rette rettighetene) og kan brukes til å kontrollere statusen til et online eller offline Windows-bilde og fikse et Windows-bilde som har blitt ødelagt eller trenger andre typer reparasjoner. Følgende er en av de mest brukte DISM-kommandolinjene:

DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

Denne bestemte kommandolinjen brukes til å reparere et online Windows-bilde. De \ RestoreHealth En del av denne kommandoen instruerer primært DISM om å reparere det online Windows-bildet, men åpner også porten for brukeren til å spesifisere flere reparasjonskildeplasser som DISM kan søke etter filene som kreves for å reparere det online Windows-bildet. Når du kjører denne kommandolinjen på Windows 10, kan imidlertid noen Windows-brukere møte feil og følgende feilmelding.

Feil: 0x800f081fKildefilene ble ikke funnet.

Denne feilmeldingen sier i utgangspunktet at DISM ikke klarte å finne filene som kreves for å fikse det online Windows-bildet på standardplasseringen. For å løse dette problemet, må du enten kjøre en komponentopprydding og deretter en SFC Scan eller gi DISM et sted som inneholder filene det trenger for å prøve å reparere bildet. Du kan også fikse dette ved å oppgradere Windows via medieopprettingsverktøyet på Microsofts nettsted.

Metode 1: Utføre en komponentopprydding

Ved å bruke DISM-komponentoppryddingsbryter, kan du rydde opp i bildet og få alt til å fungere ordentlig igjen. Slik får du det gjort.

  1. Åpne Start-menyen, skriv cmd, høyreklikk og Kjør som administrator.
  2. Skriv inn følgende kommandoer i samme rekkefølge i den forhøyede ledeteksten:

    dism.exe / online / Cleanup-Image / StartComponentCleanup

    sfc / scannow

  1. Vent til disse kommandoene kjøres, og når de er ferdige, kjører du:Dism / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

På dette punktet, Dism / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth skal fungere igjen.

Metode 2: Få kilde fra Windows Image

Med et nytt Windows 10-bilde kan du kjøre DISM-kommandoen med et sted som inneholder filene det trenger for å prøve å reparere bilder.

  1. Siden MS fjernet teknisk benk-iso er det ikke så mange kilder tilgjengelig. Du kan imidlertid få bildedumping herfra.
  2. Når Windows 10 ISO er lastet ned, må du montere den på datamaskinen din for å få datamaskinen til å trekke den ut og deretter få tilgang til den. For å montere en ISO-fil i Windows, gå her og følg trinnene som gjelder versjonen av Windows du bruker.
  3. Åpne Start-menyen, skriv cmd, høyreklikk og Kjør som administrator.
  4. Skriv inn følgende kommando i den ledede ledeteksten, og erstatt X med katalogen der Windows 10 ISO-filen du lastet ned tidligere er montert:

    DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth /source:WIM:X:\Sources\Install.wim:1 / LimitAccess

  5. Vent til kommandoen blir utført, og DISM skal lykkes med å reparere Windows-bildet din denne gangen.

Forsikre deg om at du laster ned Windows 10 ISO-filen fra Tech Bench dump-lenken som er oppgitt ovenfor, da du vil ende opp med en ISO som inneholder Install.wim-filen, og det er det du trenger. Nedlasting av en Windows 10 ISO fra Microsoft Media Creation Tool vil føre til at du ender med en ISO som inneholder en Install.esd-fil, som er ganske ubrukelig for å fikse feil 0x800f081f.

Metode 3: Oppgradere Windows

Selv om dette er en lang prosess, løser det problemet ved å installere hele Windows-kjernen på nytt med det nyeste bildet fra Microsoft, og dermed løse problemet. Dette verktøyet fungerer på Windows 7, Windows 8.1 eller Windows 10.

  1. Få Windows 10 Media Creation Tool herfra.
  2. Kjør den kjørbare filen fra PCen. Du må kjøre dette som administrator.
  3. Godta lisensvilkårene og velg Oppgrader denne PC-en nåHva vil du gjøre? og klikk deretter Neste.
  4. Verktøyet begynner å laste ned og deretter installere Windows 10. Følg instruksjonene nøye for å fullføre oppgraderingen.
  5. Når du er ferdig, bør du ha en ny kopi av Windows med filen din fortsatt intakt. Det er ikke nødvendig å løpe Dism / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth men du kan kjøre den for å se om problemet ditt er løst.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found