Guider

Hvordan fikse oppstartfeil 0xc0000098 på Windows 7/8 og 10

De 0xc0000098 feil vises når det er en ødelagt Boot Configuration Data-fil. Windows lar deg ikke starte, noe som gjør enheten ubrukelig. Denne feilen kan skyldes maskinvarefeil, for eksempel en skadet harddisk eller dårlig RAM, så etter å ha løst dette med løsningen nedenfor, er det godt å se om disse to komponentene er bra.

Dette er et problem som rammer mange brukere, fra Windows Vista og fram til Windows 10, og det kan være frustrerende for noen som ikke virkelig ser hva som faktisk skjer. Ingen brukere er ekskludert, og du kan ikke bruke enheten din med Windows før du har løst problemet

Heldigvis er det en løsning som løser dette problemet og fikser den ødelagte BCD-filen. Etter det starter Windows helt fint, og du kan fortsette å bruke systemet ditt igjen. Husk imidlertid at du må bruke en Windows-gjenopprettingsstasjon, enten det er en installasjons-USB eller en CD / DVD, trenger du det, så ta tak i en før du begynner.

Hvordan BOOT i BIOS for å endre Boot Order

Før du fortsetter med instruksjonene i denne artikkelen, er det viktig at du leser dette avsnittet angående endring av bio og oppstart fra USB eller plater.

Start datamaskinen på nytt. Angi datamaskinens BIOS-innstillinger (eller UEFI) så snart den starter. Nøkkelen du trenger å trykke for å angi disse innstillingene, avhenger av produsenten av datamaskinens hovedkort og kan være alt fra Esc, Delete eller F2 til F8, F10 eller F12. Dette vises på innleggsskjermen og håndboken som fulgte med systemet ditt. Et raskt google-søk som spør om hvordan du skriver inn bios etterfulgt av modellnummer vil også vise resultatene. Naviger til Boot. Du må vite hvordan du starter og endrer oppstartsrekkefølge, siden dette vil være nødvendig for å utføre løsningene nedenfor.

Gjenoppbygg og reparer data om hovedstartsoppføring, oppstartssektor og oppstartskonfigurasjon (Windows 7/8 og 10)

Dette trinnet krever at du bruker gjenopprettingsstasjonen som er nevnt tidligere, så vi begynner der. Hvis du ikke har tilgang til gjenopprettingsmediet, sjekk ut denne guiden på oppstartbare medier ved hjelp av rufus (Windows 8 og 10)og for Windows 7 / Vista se trinn (her)

  1. Når du er inne i BIOS, naviger til oppstartsalternativer og bruk instruksjonene i BIOS, still inn første oppstartsenhet til USB eller DVD-stasjon, avhengig av hvilken du har. Dette vil fortelle datamaskinen at den først skal prøve å starte opp derfra, det er det vi trenger.
  2. Når datamaskinen er startet opp fra gjenopprettingsstasjonen, i Windows-oppsett dialogboksen, sett alt til de aktuelle verdiene, velg språk og klikk Neste.
  3. Klikk på nederst til venstre Fiks datamaskinen din, og velg Feilsøk fra Velg et alternativskjermbilde.
  4. I Feilsøk klikk på skjermen Avanserte instillinger, og klikk på Ledeteksten.For Windows 7 og Vista, velgLedetekstenfra "Recovery Options" -skjermen.
  5. Når ledeteksten åpnes, skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Tast inn på tastaturet etter hver av dem:
bootrec / scanosbootrec / fixmbrbootrec / fixbootbootrec / rebuildbcd

Metode 2: Bruk oppstartsreparasjon

En annen metode som krever en Windows-gjenopprettingsstasjon, dette vil bruke de innebygde verktøyene til å reparere Boot Configuration Data-filen.

  1. Bruk trinn 1 til 4 i forrige metode, og kom til Fiks datamaskinen din
  2. Velg installasjonen din, og velg fra listen over tilgjengelige gjenopprettingsalternativer Oppstartsreparasjon.

Vent til verktøyet skanner installasjonen. Hvis oppstartsreparasjon finner en feil, vil den forsøke å fikse den hvis mulig, noe som skulle forhindre at 0xc0000098-feilen vises igjen. Du kan også se detaljertOppstartsreparasjontrinn med bilder.

Metode 3: Kjør verktøyet for systemfilkontroll for å skanne systemet

De Systemfilkontroll (sfc) verktøyet brukes til å skanne systemfilene på datamaskinen automatisk, og prøve å reparere dem om nødvendig.

  1. Bruk trinnene fra den første metoden, og kom til skjermen som sier Fiks datamaskinen din.
  2. Velg Windows-installasjonsstasjon, og klikk
  3. Fra Alternativer for systemgjenoppretting boksen, velg Ledeteksten.
  4. Skriv inn følgende kommando i ledeteksten, og trykk på Tast inn på tastaturet for å utføre det:
sfc / scannow / offbootdir = C: \ / offwindir = C: \ Windows \

Erstatt C: \ med bokstaven på stasjonen der Windows er installert, og C: \ Windows \ med mappen der Windows er.

  1. Vent til SFC-verktøyet skanner systemet. Det vil om mulig reparere feilen, og du trenger ikke å bekymre deg for den.

Metode 4: Kjør CHKDSK-verktøyet

Hvis de tidligere metodene mislyktes, kan du prøve CHKDSK verktøy, også et innebygd verktøy som sjekker disken din og fikser filsystemfeil.

  1. Bruk trinn 1-3 fra forrige metode, og åpne Ledeteksten fra Windows-gjenopprettingsstasjonen.
  2. Skriv inn følgende kommando i ledeteksten, etterfulgt av en Tast inn for utførelse:
chkdsk C: / f

Erstatt C: med stasjonen der du har installert Windows.

  1. Vent til verktøyet er ferdig. Hvis den finner feil, vil den prøve å fikse dem, sammen med 0xc0000098-feilen du har vært utsatt for.

Selv om Windows 10 har vært ute i over et år nå, har Microsoft fremdeles ikke klart å stryke ut alle mangler, og noen maskinvareproblemer manifesteres på en mye verre måte enn de burde være. Dette er en av dem, og selv om det er tilrådelig å sjekke maskinvaren din etter at du har løst systemet ditt, ved å følge trinnene i den nevnte metoden, bør du kunne starte opp i Windows igjen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found