Guider

Fix: Windows 10 slås av i stedet for å sove

Det er et tilbakevendende problem på Windows 10 når bærbare datamaskiner og bærbare datamaskiner slås av i stedet for å gå inn Sove modus når brukeren lukker lokket, velger Sove modus fra Start-menyen eller når av / på-knappen trykkes kort. Problemet vil sannsynligvis enten skje på grunn av en strøminnstilling, en deaktivert BIOS-innstilling eller på grunn av en feil medIntel Management Engine Interface (IMEI) sjåfør.

Hvis du har de samme symptomene som de som er beskrevet ovenfor, vil denne artikkelen hjelpe deg med å feilsøke problemet. Nedenfor har du en samling metoder som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å løse problemet. Følg hver potensielle metode i rekkefølge til du kommer over en løsning som klarer å løse problemet i din spesielle situasjon.

Metode 1: Bekrefter strøminnstillingene dine

Før du prøver noe annet, er det viktig å forsikre deg om at din nåværende kraftplan ikke faktisk forårsaker denne oppførselen. Det er fullt mulig at av / på-knappen er konfigurert til å slå seg av når du trykker kort på den. Enda mer er det standard atferd for noen eldre bærbare modeller å slå seg av i stedet for å gå i dvale eller dvalemodus når du lukker lokket.

Husk at noen strømsparingsverktøy nylig har overstyrt standard strøminnstillinger, og utløst denne nye oppførselen. Her er en rask guide for hvordan du kan forsikre deg om at strøminnstillingene dine ikke utløser denne oppførselen:

  1. Åpne en ny Løpe boksen ved å trykke Windows-tast + R. Skriv deretter inn “ms-innstillinger: powersleep”Og traff Tast inn å åpne Kraft og søvn fanen i Innstillinger App.

  2. I Kraft og søvn , bla ned og klikk på Ekstra strøminnstillinger (under Relaterte innstillinger).
  3. I Strømalternativer menyen, bruk venstre rute for å klikke på Velg hva av / på-knappene gjør.
  4. Endre oppførselen til i skjermbildet Systeminnstillinger Når jeg trykker på på-knappen til Søvn ved å bruke de to rullegardinmenyene. Gjenta deretter samme prosedyre med Når jeg trykker på hvileknappen og med Når jeg lukker lokket. Når alle innstillingene er på plass, klikker du på Lagre endringer.

Test deretter om denne metoden har vært vellykket ved å lukke lokket eller trykke kort på av / på-knappen.

Metode 2: Kjører Windows PowerTroubleshooter

En av de første tingene du kan prøve er å kjøre den innebygde feilsøking for strøm. Dette er en innebygd Windows-funksjon som i hovedsak inneholder en samling undersøkelser og reparasjonsstrategier for å feilsøke vanlige problemer som den for hånden.

Her er en rask guide for å kjøre Windows Power Troubleshooter for å se om det løser problemet:

  1. trykk Windows-tast + R å åpne opp en Løpe eske. Skriv deretter inn “ms-innstillinger: feilsøk”Og traff Tast inn å åpne Feilsøk fanen i Windows Innstillinger-app.

  2. I Feilsøk klikk på Makt(under Finn og fikse andre problemer), og velg deretter Kjør feilsøkingsprogrammet.

  3. Vent til etterforskningen er fullført. Hvis den Feilsøking for strøm klarte å identifisere et problem, klikk på Bruk denne løsningen og vent til reparasjonsstrategien er brukt.
  4. Når reparasjonen er fullført, lukker du Feilsøking for strøm og start datamaskinen på nytt.

Ved neste oppstart kan du prøve å sette datamaskinen i dvale igjen og se om du opplever den samme oppførselen. Hvis den bærbare datamaskinen din fortsatt slås av i stedet for å gå i dvale, fortsett til neste metode nedenfor.

Metode 3: Se om strømsparingsmodus er aktivert i BIOS

Husk at hvilemodus ikke vil fungere skikkelig (eller ikke i det hele tatt) hvis strømsparingsmodus er deaktivert fra BIOS-innstillingene. Se om dette er årsaken til problemet ditt ved å få tilgang til BIOS-innstillingene.

Når du er der, kan du begynne å lete etter en Strømsparingsmodus og sørg for at den er aktivert. Hvis du har et ganske gammelt hovedkort, kan innstillingen også kalles S1 og S3 strøminnstillinger - hvis du må velge mellom S1 og S3, aktiver S3. Hvis du aktiverer strømsparingsmodus fra BIOS, kan du se om det har løst problemet ved neste oppstart.

Hvis strømsparingsmodus (S3) allerede var aktivert, eller denne metoden ikke gjaldt, flytt ned til Metode 4.

Metode 4: Installer den nyeste versjonen av Intel Management Engine Interface (IMEI)

Hvis Windows Power Troubleshooter ikke klarte å løse problemet automatisk, la oss prøve en manuell tilnærming som angivelig var vellykket for mange brukere som har de samme symptomene.

Som det viser seg, Intel Management Engine Interface (IMEI) sjåføren er ofte ansvarlig for strømspørsmål. Noen brukere har klart å gjenopprette normal funksjonalitet i hvilemodus ved å avinstallere den nåværende driveren for Intel Management Engine-grensesnitt og deretter installere den nyeste versjonen manuelt fra Intels nedlastingsside.

Her er en rask guide til hvordan du avinstallererIntel Management Engine Interface (IMEI) driver og løse problemet der Windows 10 slås av i stedet for å gå i hvilemodus:

  1. trykk Windows-tast + R å åpne opp en Løpe eske. Skriv deretter inn “devmgmt.msc”Og traff Tast inn å åpne Enhetsbehandling.

  2. Innsiden Enhetsbehandlingutvider du rullegardinmenyen tilknyttet Systemenheter. Høyreklikk deretter på Intel Management Engine Interface og velg Eiendommer.

  3. I Intel (R) Management Engine Interface Properties vindu, gå til Sjåfør kategorien og sjekk driverversjonen. Hvis driverversjonen er 11.0.X eller eldre, er det stor sjanse for at dette forårsaker problemet.
  4. Klikk på Avinstaller enheten og vent til driveren blir avinstallert. Start systemet på nytt for å la systemet fjerne de gjenværende komponentene relatert til IMEI-driveren (dette er nødvendig).
  5. Ved neste oppstart, åpne nettleseren din og besøk denne lenken (her). Last deretter ned den siste tilgjengelige versjonen av Intel Management Engine Driver.

  6. Når driveren er lastet ned, åpner du den kjørbare filen og følger instruksjonene på skjermen for å installere driveren på systemet.
  7. Når installasjonen er fullført, må du starte datamaskinen på nytt manuelt hvis du ikke blir bedt om å gjøre det automatisk.
  8. Ved neste oppstart, sjekk om problemet er løst ved å sette den bærbare eller bærbare datamaskinen din i dvale igjen.

Viktig poeng:Hvis du har installert en SSD fra Samsung eller en hvilken som helst annen produsent som også tilbyr programvare sammen med SSD for å administrere den, kan du prøve å sjekke dvalemodus og se om SSD er satt til å gå i dvale etter en viss tid. Mange brukere sto overfor dette problemet på grunn av at SSD ble satt i dvale, noe som også setter datamaskinen i dvale.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found