Guider

Fix: Audio Device er deaktivert

Mange kommer over et problem der de etter lydfeilsøking kommer over en feilmelding med navnet “Lydenheten er deaktivert”. Denne feilmeldingen betyr vanligvis at datamaskinen oppdager lydenheten din, men selve enheten er deaktivert.

Denne feilmeldingen kan komme frem når du har deaktivert enheten manuelt, eller når lydenheten ikke kan aktiveres på grunn av noen dårlige konfigurasjoner. Dette er et veldig kjent problem med hurtigreparasjoner. Ta en titt nedenfor.

Løsning 1: Aktivere lydenheten i kontrollpanelet

Sjansen er at du har deaktivert lydenheten manuelt, og når du gjorde det, vises ikke lyden i listen over enheter. Dette er veldig normal oppførsel da Windows som standard skjuler alle lydenheter som er deaktivert for å fjerne rotet, men i noen tilfeller gjør det motsatt og forårsaker problemer.

  1. Trykk Windows + S, skriv “lyd”I dialogboksen og åpne kontrollpanelet som kommer frem. Alternativt kan du navigere til kontrollpanelet selv og åpne innstillingene.

  1. Klikk nå på Avspilling-fanen, høyreklikk på et tomt område og sørg for at begge alternativene er sjekket dvs. "Vis deaktiverte enheter”Og”Vis frakoblede enheter”.

  1. trykk Søke om for å lagre endringene. Nå blir den deaktiverte lydenheten automatisk synlig i avspillingsfanen. Høyreklikk på den og velg “Muliggjøre”.

  1. Trykk på Bruk igjen for å lagre endringene og avslutte. Sjekk nå om det aktuelle problemet er løst.

Løsning 2: Aktivere lydenhet i enhetsbehandling

Enhetsbehandling består av alle enhetene som er koblet til datamaskinen din. Det er også mulig at lydenheten er koblet fra derfra, og derved spretter feilmeldingen. Vi kan navigere til enhetsbehandling, aktivere enheten manuelt og se om dette gjør susen.

  1. Trykk Windows + R, skriv “devmgmt.msc”I dialogboksen og trykk Enter.
  2. Når du er i enhetsbehandling, høyreklikker du på lydenheten som er deaktivert og velger “Aktiver enhet”. Du kan øyeblikkelig se hvilken enhet som er deaktivert ved å merke den svarte pilen ved siden av den som peker nedover.

  1. Når du har aktivert enheten, må du kontrollere om problemet er løst.

Løsning 3: Legge til en nettverkstjeneste

Før vi går videre til å konfigurere og oppdatere forskjellige lyddrivere på datamaskinen din, er det lurt å sjekke om du legger til en nettverkstjeneste på datamaskinen din, løser problemet for oss. Du trenger en administrativ konto for å utføre denne løsningen. Det var mange rapporter og positive tilbakemeldinger fra brukerne om at kjøringen av disse kommandoene løste problemet umiddelbart.

  1. Trykk Windows + S, skriv “ledeteksten”I dialogboksen, høyreklikker du på applikasjonen og velger“Kjør som administrator”.
  2. Utfør nå følgende kommando en etter en og vent til den forrige utføres helt før du skriver inn neste kommando.
net localgroup Administrators / legg til nettverkstjeneste net localgroup Administrators / add localervice

  1. Etter at begge kommandoene er utført, start datamaskinen på nytt og se om du kan lykkes med å lede lyden på enheten.

Løsning 4: Oppdater lyddrivere

Det kan også være et problem med at lyddriverne ikke er riktig installert eller er utdaterte. De videreformidler informasjon til høyttalerne dine og driver praktisk talt høyttalerne og produserer lyden. Vi kan prøve å oppdatere dem ved å reinstallere og sjekke om problemet blir løst. Hvis problemet etter å ha startet på nytt har løst, kan du stoppe der. Hvis ikke, kan vi prøve å oppdatere driverne ytterligere.

  1. trykk Windows + R. -knappen for å hente Kjør-applikasjonen på datamaskinen din. I dialogboksen skriver du inn “devmgmt.msc”. Dette starter datamaskinens enhetsbehandling.
  2. Alle tilkoblede enheter til datamaskinen din vil bli oppført her i henhold til kategorien. Klikk på kategorien “Lydinnganger og -utganger
  3. Ikke sant-klikk på høyttalere og velg Eiendommer.

  1. Klikk på Driver-fanen til stede øverst på skjermen. Her vil du se et alternativ til avinstallere lyddriveren din. Trykk på det.
  2. Nå vil Windows bekrefte handlingen din. Etter å ha bekreftet, blir driveren avinstallert fra systemet ditt.

  1. Start PCen på nytt Ved omstart vil Windows installere standarddriverne for høyttalerne dine. Sjekk nå om det er riktig lydutgang. Hvis det er, kan du stoppe her. Hvis det ikke er noen lyd, kan du fortsette å oppdatere driverne.
  2. Gå over til lydalternativene akkurat som vi gjorde. Høyreklikk på høyttalere og åpne dens eiendommer.
  3. Klikk nå på alternativet “Oppdater driver”. Windows vil be deg om å installere driverne manuelt eller automatisk. Velg automatisk og la Windows søke og installere driverne.

  1. Når driverne er installert, start datamaskinen på nytt helt og sjekk om dette løser problemet.

I tillegg til de foreslåtte løsningene, kan du også prøve:

  • Naviger til registernøkkelen "HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ MMDevices \ Audio \ Render", høyreklikk på Gjengi og velg Eiendommer. Når du er i eiendommer, velg Tillatelser, ALLE PROGRAMPAKKER, og gi eierskap til alle brukere gjennom det. Utfør de samme trinnene etter å ha klikket på render, og gi også tillatelser til nøklene som er der.
  • Du kan utføre en systemgjenoppretting hvis problemet oppsto etter en oppdatering.
  • Du kan også bruke tredjepartsprogrammer (for eksempel Audio switcher) som lar deg bytte mellom lydenheter med forhåndsdefinerte hurtigtaster. Dette vil løse problemet hvis du endrer lydenhetene dine mye og møter dette problemet.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found